ကင္ဆာေရာဂါ တိုက္ဖ်က္ေရးဂုဏ္သတၱိႏွင့္ ျပည္႔စံုသည့္ ကန္စြန္းဥမ်ိဳးေကာင္းမ်ိဳးသန္႔တစ္မ်ိဳးကို ကင္းဆပ္ ျပည္နယ္ တကၠသိုလ္မွသုေတသီ ဆိုရန္လင္းက တီထြင္လိုက္သည္။

အသစ္တီထြင္

အသစ္တီထြင္ေဖၚထုတ္လိုက္သည့္ခရမ္းေရာင္ကန္စြန္းဥတြင္ ကင္ဆာေရာဂါတိုက္ဖ်က္ေရးသာမက အိုမင္း ရင့္ေရာ္တားဆီးေရးႏွင္႔ ဓါတ္တိုးပစၥည္းဆန္႔က်င္ေဆး ဓါတုပစၥည္းမ်ားလည္း ပါ၀င္သည္ဟု သိရသည္။
ဤေနရာ၌ အေရာင္သည္လည္း အေရးၾကီးသည္ ဟုဆိုသည္။

ဟန္႔တားႏိုင္
ထိုကန္စြန္းဥ၏ ခရမ္းေရာင္အသားက ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္မည့္ အႏၱရာယ္ကို ေလ်ာ႔ပါးေစသည့္အျပင္ အူမၾကီး
အတြင္းမွ ကင္ဆာကလာပ္စည္းမ်ား၏ ၾကီးထြားမႈကိုလည္း ဟန္႔တားႏိုင္သည္။

ကာကြယ္ႏိုင္မည္
ဤအစားအစာသစ္ကန္စြန္းဥက ျပည္သူမ်ား ကင္ဆာေရာဂါမျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္ႏိုင္မည္ဟုသိပၸံပညာရွင္ မ်ားက ယံုၾကည္သည္။