ကယ္လိုရီ ကန္႔သတ္ခ်က္ အတိုင္း ခ်င့္ခ်ိန္ စားသံုးျခင္းျဖင့္ အသက္အရြယ္အိုမင္းမႈႏွင့္ ေရာဂါမ်ားေၾကာင့္ ေသဆံုးရမည့္ အႏၱရာယ္ ေလ်ာ့ပါးကင္းေ၀း သြားေစႏုိင္သည္ ဆို၏။
ေလ်ာ့သြား
ကယ္လိုရီကန္႔သတ္ခ်က္ ၃၀ရာခိုင္ႏႈန္း ဓာတ္စာေၾကာင့္ ေမ်ာက္မ်ား၏ ေသဆံုးမႈ သိသိသာသာ ေလ်ာ႔သြားေၾကာင္း ေတြ႔ရသည္ဟု သိပၸံဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပပါရွိသည္။
ဆက္စပ္
ကယ္လိုရီ ကန္႔သတ္ဓာတ္စာေၾကာင့္ ကင္ဆာ၊ ဇီ၀ဓာတုျဖစ္စဥ္ ယိုယြင္းမႈေၾကာင့္ ေရငတ္ျခင္းႏွင့္ ဆီးအလြန္အကၽြန္သြားျခင္း၊ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါမ်ားႏွင့္တကြ ထိုေရာဂါသံုးမ်ိဳးတြင္ တစ္ခုခုေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္သိမ္သြားမႈ အပါအ၀င္ အသက္အရြယ္ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈႏွင့္ ဆက္စပ္သည့္ ေရာဂါသြင္ျပင္လကၡဏာ အမ်ားအျပား ေပၚေပါက္မည့္ အႏၱရာယ္ကိုလည္း ေလ်ာ့ပါးေစသည္။
အေထာက္အကူ
တိရစၦာန္မ်ားကို ဓာတ္စာေကၽြးျခင္းျဖင္႔ ဦးေႏွာက္၏ အရြယ္အစား ၾကီးထြားလာသည္ဟု ေတြ႔ရသျဖင့္ ဓာတ္စာသည္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျဖစ္ေစသည္ဟု ဆိုသည္။
ကယ္လိုရီကန္႔သတ္ဓာတ္စာကို ေရရွည္စားသံုးျခင္းျဖင့္ အက်ိဳးမ်ားမည္ဟု သိပၸပညာရွင္မ်ားက ယံုၾကည္ထားၾကသည္။